Egészség kívül-belül!
„Az én hivatásomban a tehetség mellett az is rendkívül fontos, hogy egészséges legyek. Ezen a pályán hosszú távon kell építkezni, és hosszú távon kell nagyon jól teljesíteni. Ezért, ha állandó terhelésnek vagyok kitéve a munkában, vagy az élet más területén, tudatosan is próbálom erősíteni az immunrendszeremet olyan természetes tápanyagok segítségével, amelyek a Bock villányi kékszőlőmagból készített termékeiben is megtalálhatók.” Miklósa Erika
A szőlő és a bor jótékony hatásairól már a Bibliában is olvashatunk, ám az apró kékszőlőmag belseje még ennél is nagyobb kincset rejt. A Bock Kékszőlőmag termékcsalád tagjai polifenol tartalmuknak köszönhetően Önnek is segíthetnek megóvni szervezetének természetes ellenállóképességét – kívül belül.Villányi kékszőlőmag - a természetes antioxidánsok forrása
A kékszőlőnek a héjában és különösen a magjában hihetetlenül hasznos anyagok találhatók, az antioxidáns hatású polifenolok, amelyek hozzájárulnak a bőr egészségének megőrzéséhez, a normál vérnyomás, az erek normál állapotának és működésének fenntartásához.
A szőlőmagból készült termékek használata biztonságos, akár kúraszerűen, vagy folyamatosan is fogyaszthatjuk ezeket étrend-kiegészítőként.
Az antioxidánsok előnyös hatásait a mindennapi bőrápolásban is élvezhetjük: a szőlőmag olajátBock Kékszőlőmag termékcsalád - egészséges és finom
A hideg sajtolású Bock Kékszőlőmag Olaj és a hatóanyagok jobb felszívódása érdekében rendkívül finom porrá őrölt Mikroőrlemény rendkívül sokoldalúan felhasználható konyhánkban.
Egyszerűen hozzákeverhetők salátákhoz, gyümölcsléhez, tejtermékekhez, desszertkrémekhez vagy müzlihez, de palacsinta-, gofri-, sütemény- és kenyérsütéshez is kiválóak. Mindkét termék 100%-ban természetes összetevőkből áll, így könnyen beilleszthetők a glutén- és laktózmentes, illetve vegán étrendekbe is.
Receptjavaslatok:
Kemencében sült szőlőmaglisztes lepény
Hozzávalók
- 0,5 dl Bock Kékszőlőmag Olaj
- 1 evőkanál Bock Kékszőlőmag Mikroőrlemény (továbbiakban: szőlőmagliszt)
- 1 kg kenyérliszt
- 5 dkg élesztő
- langyos víz
- 1 evőkanál cukor
- 1 ½ evőkanál só
Elkészítés:
- Élesztő felfuttatása: A cukrot összekeverjük a kevés langyos vízzel, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk 5-6 percen keresztül felfutni.
- Tészta: Mélyebb tálba tesszük a szobahőmérsékletű lisztet és kisebb mélyedést készítünk bele. Hozzáadjuk a kenyérliszthez a szőlőmaglisztet, a szőlőmagolajat, a felfuttatott élesztőt és a sót. Langyos víz hozzáadásával a galuska sűrűségű tésztát homogénre keverjük (nem kell nagyon dagasztani). Letakarjuk és hagyjuk kelni kb. 40 percet.
- Sütés: A megkelt tésztát szilikonlapra tesszük és 1-1 ½ cm vastagra szétnyomkodjuk vizes kézzel. Előmelegített (légkeveréses sütőben: 220-250°C-on, gáz vagy villany sütőben: 200-220°C-on) sütőben 25- 35 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
- Tálalás: Két ujjnyi vastag darabkákra vágjuk, kenyérkosárban tesszük az asztalra. Szőlőmagolajba tunkolva, saláták mellé kitűnő előétel.
Fűszeres, répás rizssaláta szőlőmagolajjal
Hozzávalók
- 3 ek. Bock Szőlőmag Olaj
- 5 db nagy répa, pucolva, felvágva
- ¼ csésze koriander
- 2 ek. köménymag
- 2 ek. koriandermag
- 1 tk. őrölt paprika
- ½ tk kurkuma + ½ tk extra kurkuma
- 200 g barna rizs, megmosva, beáztatva
- 435 ml víz
- 100 g mazsola
- 2 ek. fenyőmag, enyhén pirítva
- petrezselyem
- fetasajt
- só, bors
Citromos dresszinghez:
- 60 ml citromlé
- 1 ek. almaecet
- 2 ek. méz
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tálban a darabokra vágott répákat fűszerezzük paprikával, koriandermaggal, kurkumával és köménnyel. Sózzuk, borsozzuk, keverjük össze 3 ek. Bock Szőlőmag Olajjal és hagyjuk, míg összeérnek kicsit az ízek. Süssük őket 25-30 percig a sütőben, amíg puhák és aranyló színűek nem lesznek.
- Az előre beáztatott rizst főzzük meg kb 45 perc alatt, amíg a vizet teljesen magába nem szívja.
- Elkészítjük a citromos dresszinget: Ehhez keverjük össze a hozzávalókat és tegyünk hozzá kevés fűszert azokból, amit a répáknál is használtunk.
- Keverjük össze a répát, a rizst és szórjuk meg kockára vágott fetasajttal és friss petrezselyemmel.
Bock Kékszőlőmag Tabletta – optimális hatóanyagtartalom
A kékszőlőmagból készült tablettát étrend-kiegészítőként érdemes fogyasztani - évszaktól függetlenül.
A Bock Borászat a Pécsi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem szakembereinek bevonásával, több éves kutatómunkával fejlesztette ki egyedi gyártási technológiáját, amelynek segítségével a kékszőlőmag mikroőrleményből praktikus, egyszerűen fogyasztható étrend-kiegészítő tablettát alkottak meg. Mindössze napi 2X1 tabletta már tartalmazza a szakirányú kutatások alapján a felnőttek számára ajánlott, napi optimális hatóanyag mennyiséget.